baner1
baner2
baner3
baner4
jezero
zito
mostic
vojvoda stepa

  Добровољно Ватрогасно Друштво Александрово је основано далеке 1928. године. Оснивачи ДВД Александрово су били занатлије из села, пекари, ковачи, ужари, бербери, и поједини имућнији пољопривредници.

            Ватрогасно друштво је у свом оснивању имало такорећи минималну ватрогасну опрему, а то су углавном лопате, ашови, канте за воду.

            Ватрена стихија је била сурова и успеси ватрогасаца су били мали. Да бих након одређеног времена успели да набаве буре од 500 литара воде које је било уграђено на запрежна кола које су вукли коњи и пумпу клипну са казаном која је била уграђена у запрежна кола.

            Интересантно је истаћи да су се пожари оглашавали црквеним звоном а дежурни ватрогасци су дотеривали своје коње и качили ватрогасна возила и том опремом се супростављали и највећим пожарима.

            Године 1953. је изграђен нови ватрогасни дом добровољним радом ватрогасаца и грађана села. Велики допринос за изградњу дома дали су грађани и занатлије.

            Ватрогасно друштво постоји 85 година, у току тих година кроз ватрогасно друштво прошло је пуно чланова, по подацима то је 180 чланова који су кроз свој рад дали допринос  у развоју заштите од пожара и својим знањем усавршавали рад друштва и спремали нове чланове који сукроз године наслеђивали једни друге.

            Данас Добровољно Ватрогасно Друштво Александрово располаже са трактором и цистерном и сас младим обученим кадром који са располођивом техником могу да се супроставе и највећим пожарима. Данас у Добровољном Ватрогасном Друштву имамо 70 чланова, од тога испитаних ватрогасаца 20, млађих ватрогасних официра 11, официра 5, виших ватрогасних официра 2 и ватрогасног подмлатка 31.

            Добровољно Ватрогасно Друштво Александрово кроз свој дугогодишњи рад постигло је на такмичењима завидне резултате, како на општинским и окружним, тако и на државним такмичењима.

            Ватрогасни дом у Александрову је рубом времена оронуо, потребно га је реновирати, а надамо се да ће у догледно време и то бити урађено.